Mars lanceert Green Order

Mars lanceert Green Order voor minder C02
De CO[uitstoot vermelden op de vrachtbrief. Dat moet de afnemers van Mars Nederland bewuster maken van hun bestelgedrag. Het concept ‘Green Order’ betekent slimmer bestellen, een ander afleverpatroon en minder vrachtwagenbewegingen door kantoorruimte huren leeuwarden gecombineerde ritten. Vooral als meer bedrijven ermee aan de slag gaan en dit als standaard beschouwen, wordt het gewenste effect bereikt.
De klant bewuster maken Frans van den Boomen, manager outbound logistics bij Mars Nederland legt uit hoe. Mars is onderdeel van Masterfoods. ‘De C02-doelstellingen worden door de accountmanager bij de afnemers op tafel gelegd en bespreekbaar gemaakt. Gekeken kantoorruimte huren groningen wordt naar de bestelgroottes, de voorraadhoogtes en het aantal truckbewegingen. We maken de C02uitstoot, die gepaard gaat met het uitvoeren van de orders, meetbaar en melden dit op de pakbon. Het moet de klant bewuster maken en samenwerking met andere afnemers in de hand werken. We willen bedrijven met dit concept inspireren om dit op te pakken en bijvoorbeeld leveringen met andere kantoorruimte huren eindhoven afnemers te gaan combineren.’
Sociaa/ innoveren Dit concept moet volgens de foodproducent slagen door sociaal innoveren en niet door dure technische investeringen. Door het slim te vermarkten, moet het zieh als een olievlek gaan verspreiden. Capgemini Consulting gaat daarvoor zorgen en maakt de blauwdruk. ‘De C02 per bestelling wordt uitgerekend aan de hand van het volume in gewicht en de kantoorruimte huren den haag afstand die het aflegt’, legt Bram van Schijndel van Capgemini uit. ‘Door dit te standaardiseren wordt het concept zuiver gehouden en kan het wereldwijd worden opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *